Розклад занять

неділя, 17 грудня 2023 р.

Лісова Красуня

 

💚

💚💚💚

Хай понеділок буде гарним!


Ранок бадьорим,


а тиждень вдалим!


💚💚💚

💚



Друже, ти загадку відгадай та головну героїню називай!




💚💚💚

Розповідь про дерево ялинку

Це дерево знайоме нам з раннього дитинства. Кожен Новий Рік у багатьох будинках з’являється воно, прикрашене ошатними іграшками. Ми називаємо його ялинкою, але наукова назва цього дерева «ялина».

Ялина або смерека — це рід хвойних дерев родини соснових. У світі нараховують близько 50 видів ялин, поширених від субтропіків на великій висоті до помірних і холодних районів Північної півкулі.

Ялина – це хвойне вічнозелене дерево. Гілки у дерева розташовуються горизонтально і під своєю вагою провисають вниз. Нижні гілки старих ялин утворюють своєрідний намет, під який часом не проникають навіть краплі дощу. Найбільш красиві гілки у блакитної ялини – частина з них зелені, а інша частина має блакитний відтінок.

Ялина приносить велику користь звірам і птахам, що живуть в лісі. З ялинових шишок птахи дістають насіння, якими вони харчуються в суворий зимовий час.

Копитні тварини взимку поїдають молоді ялинові пагони. А між коренів зеленої ялинки ведмеді викопують свої барлоги. Привертають лісових мешканців до ялин ще гриби, яким подобається рости поряд з кореневою системою цих дерев.

(Джерело: https://dovidka.biz.ua/rozpovid-pro-derevo)

💚💚💚

Слухання пісні "Ой, яка ялинка в нас"



💚💚💚

Вірш Наталі Забіли
 "Наша ялинка"
 переглядайте та слова
 вправно повторяйте


Немає коментарів:

Дописати коментар

30.08.24 🏋️ Спортивний інвентар 🏋️

Девіз дня!   Здоров'я - це сила! Здоров'я - це клас! Хай буде здоров'я у вас і у нас! 🔵🔵🔵 Та щоб здоровими зростати можна дея...