Розклад занять

вівторок, 7 листопада 2023 р.

🎨Веселі кольори🎨

✴️✴️✴️ Доброго ранку✴️✴️✴️



Швидше подивись в віконце —
Посміхається там сонце!
Значить, час усім вставати,
Постіль свою заправляти!

Прокидайся, не лінись,
Всім навколо посміхнись,
І вперед — назустріч справам,
Хай цей день буде ласкавим!



Дихальна гімнастика "Доброго ранку"

🎨🎨🎨🎨🎨

З ЧОГО ПОЧИНАТИ ЗНАЙОМСТВО З КОЛЬОРАМИ

Починати треба з найпростішого: познайомити малюка з чотирма кольорами — червоним, синім, жовтим та зеленим. На першому етапі ви просто показуєте дитині предмети та називаєте колір. 

Ідеально, якщо у вас буде цілий набір предметів одного кольору. Так ви зможете навчити малюка найпростішому сортуванню — складати в склянку одного кольору всі предмети, що підходять по кольоровій гамі. 

Що можна сортувати?  Намистини, ґудзики, кольорові крейди.

Нові кольори (помаранчевий, блакитний, фіолетовий) треба вводити після того, як малюк добре засвоїть вид і назви осноних чотирьох кольорів. Коли малюк освоїться з основними кольорами веселки, а також із чорним та білим, можна ускладнювати завдання. 

Переходьте до вивчення кольорів, які не так часто зустрічаються у звичайному житті. Рожевий, бузковий, коричневий, сірий, золотий, сріблястий — розглядайте предмети навколо та картинки у книжках, називайте колір та відтінок.

🎨🎨🎨🎨🎨

РІЗНІ КОЛЬОРИ 

Є різні кольори на цьому світі,

 Є колір жаху, колір заздрості, нудьги. 

Є ніжні кольори, як світлий вітер, 

Є колір волі й висоти. 

Є колір і кохання, і турботи, 

І сонця, і повітря, і землі, 

У всього колір свій…







🎨🎨🎨🎨🎨

Як легко та швидко запам'ятати кольори веселки


🎨🎨🎨🎨🎨

18 ЦІКАВИХ ФАКТІВ ПРО КОЛЬОРИ

Чи знали ви це?

  1. Кольори веселки завжди з’являються в одному порядку.
  2. Синій, червоний і жовтий є основними кольорами — ці кольори разом із білим і чорним змішуються, щоб створити всі інші кольори.
  3. Червоний — перший колір, який може побачити дитина.
  4. Білий — найпопулярніший колір автомобіля.
  5. Карі очі є найбільш поширеними серед людей.
  6. Люди не можуть бачити всі кольори (або довжини хвилі) в електромагнітному спектрі. Ми не бачимо мікрохвиль, рентгенівських променів чи радіохвиль, але знаємо, що вони присутні.
  7. Коли світло падає на об’єкт, частина хвиль поглинається, а частина відбивається. Колір, який ви бачите, — це довжина хвилі, яка відбивається назад, тоді як усі інші кольори в спектрі поглинаються.
  8. Слово колір походить від латинського слова colos, що означає покриття.
  9. Астрономи використовують колір зірок, щоб визначити їх розмір. Чим більша зірка, тим синішою вона виглядає. І чим менша зірка, тим теплішою (червона/жовта) вона виглядає.
  10. Чоловіки та жінки бачать червоний колір по-різному. Дослідники з Університету Аризони виявили, що здатність бачити червоний колір походить від гена, прикріпленого до Х-хромосоми. Оскільки жінки мають дві Х-хромосоми, дві копії цих генів допомагають жінкам краще сприймати червоно-помаранчевий спектр.
  11. Рожевий заспокоює нерви й часто використовується для управління гнівом.
  12. У всьому світі синій є найпоширенішим улюбленим кольором.
  13. Деякі люди мають фобію кольору. Це називають хромофобією, такий страх часто виникає внаслідок травматичної події, пов’язаної з певним кольором.
  14. Жовтий і червоний разом роблять вас голодними. Мережі закладів швидкого харчування зрозуміли це багато років тому й часто використовують цю комбінацію кольорів у брендингу, рекламі та декорі ресторанів.
  15. Першим, який бачить дитина, є червоний колір. Він має найдовшу довжину хвилі серед кольорів, тому вчені припускають, що це полегшує його обробку в оці дитини.
  16. Колір має великий вплив на перше враження. Додайте яскравого кольору, щоб вас запам’ятали краще.
  17. Люди частіше забувають щось, якщо воно чорно-біле. Чорно-білий фільм чи фотографію часто не так легко запам’ятати, як кольорове зображення. Вчені вважають, що це може бути тому, що колір має сильнішу привабливість для почуттів, тому краще запам’ятовується.
  18. Носіння чорного робить вас більш могутніми.

🎨🎨🎨🎨🎨

Заняття 
Сенсорний розвиток
 Дидактична гра "Веселі кольори"🌈 (Руденко О.І.)

🎨🎨🎨🎨🎨

🎨Інтерактивна гра "Веселі кольори"🎨





🎨🎨🎨🎨🎨


Руханка "Веселка"🌈


🎨🎨🎨🎨🎨

(Руденко О.І.)



🎨🎨🎨🎨🎨






✴️Гарного дня!✴️




Немає коментарів:

Дописати коментар

30.08.24 🏋️ Спортивний інвентар 🏋️

Девіз дня!   Здоров'я - це сила! Здоров'я - це клас! Хай буде здоров'я у вас і у нас! 🔵🔵🔵 Та щоб здоровими зростати можна дея...