Розклад занять

понеділок, 27 листопада 2023 р.

Комахи літають й кольори вивчають!

☀️ Доброго ранку!☀️
Доброго дня!
Зичимо щастя усім і добра!

☀️☀️☀️



Кольоротерапія 


Кольоротерапія відома як хромотерапія — це форма терапії, яка використовує колір і світло для лікування певних психічних і фізичних захворювань. Ми можемо простежити цю форму терапії ще з часів стародавніх єгиптян. Вони використовували залиті сонцем кімнати з кольоровими вікнами в терапевтичних цілях.
У кольоротерапії вважається, що різні кольори здатні по-різному впливати на організм.
Червоний колір використовується, щоб зарядити енергією або підбадьорити людину, яка може відчувати себе втомленою або пригніченою. Однак червоний також може занадто стимулювати людей, які вже можуть бути напруженими.
 Хроматерапевти використовують синій колір, щоб спробувати вплинути на депресію та біль. Вважається, що темні відтінки синього також мають заспокійливі властивості, і їх можна спробувати для людей, які страждають від безсоння або інших розладів сну.
Зелений — це колір природи, і, на думку хроматерапевтів, він може допомогти зняти стрес і розслабити людину.
Жовтий колір можна використовувати для покращення настрою і зробити вас більш щасливими та оптимістичними.
Помаранчевий, як і жовтий, можна використовувати для того, щоб викликати у людей позитивні емоції. Вважається, що цей яскравий теплий колір також здатний стимулювати апетит і розумову діяльність.


🦋🐞🦋🐞🦋


"Лічилка веселки" 







В Інтерактивну гру "Кольорові комахи" грай та кольори їх називай




🦋🐞🦋🐞🦋


Заняття з сенсорного розвитку "Метелики на галявині"



🦋🐞🦋🐞🦋


Загадки про комах





🦋🐞🦋🐞🦋






Переваги кольоротерапії

Протягом десятиліть вважалося, що кольоротерапія має низку переваг, починаючи від фізичних і закінчуючи психічними:

  • Зняття стресу. Вважається, що певні кольори, такі як синій і зелений, мають заспокійливий вплив на людей, які перебувають у стані стресу або тривоги.
  • Підвищення апетиту. Вважається, що теплі та стимулюючі кольори впливають на апетит.
  • Сезонний афективний розлад. Люди в основному страждають від сезонного афективного розладу в холодну пору року через нестачу сонячного світла. Доведено, що певні види терапії яскравим світлом можуть бути корисними при цьому розладі настрою.  

  • Кольоротерапія також передбачає недоведену ідею про те, що теплі кольори, такі як жовтий і помаранчевий, також можуть допомогти в цьому випадку.
  • Для підвищення енергії. Вважається, що такі кольори, як червоний і жовтий, підвищують вашу енергію і роблять вас більш мотивованими.

💕💕💕


💕💕💕



🦋🐞🦋🐞🦋






Немає коментарів:

Дописати коментар

28.06.24 Подорож Україною: знайомство з живим символом України, соловейком

  Сонце піднялося, землю освітило. То ж і ти, дитино, теж берись за діло. Швидше прокидайся Й з усіма вітайся! Доброго ранку, бажай. Та навч...