Розклад занять

четвер, 16 листопада 2023 р.

💖День відкритості і тактовності💖

🌞Доброго ранку🌞

💖💖💖💖💖


                           Толерантність 

Чи навчилися ми бути толерантними? Люди створені у світі різнобарвними, 
Білі, чорні, жовті і мулати, 
І для всіх одна Земля, як мати. 
Чи можемо бути ми терплячими, 
Коли в спорах буваємо гарячими, 
Коли зневажаємо невинну ми людину? Але ж ми із одного тіста, із одного млину. Люди! Схаменіться! Будьте добрими! 
Не личить вже бути нам погордими. Толерантність і терпіння до людей, -
Це те, що нам треба на сьогоднішній день!



 💖💖💖💖💖



Терпимість, гуманізм, толерантність – це важливі якості для кожного з нас. І 16 листопада ми відзначаємо Міжнародний день терпимості, коли необхідно один одному сказати теплі і гарні слова. 


💖💖💖💖💖


Толерантність - це... (відеоперегляд)




 💖💖💖💖💖

Цікаві факти про толерантність

Як розуміють толерантність у різних країнах світу
Характеристика визначення толерантності в Преамбулі Статуту ООН виглядає так: «Виявляти терпимість і жити разом, у мирі один з одним, як добрі сусіди».

Наведемо деякі висловлювання та думки щодо цього.

Толерантність — здатність людини, співтовариств, держави чути і по­важані думку інших, невороже зустрічати відмінне від своєї думки.

«Толерантність — це те, що робить можливим досягнення миру і веде від культури війни до культури миру»,— йдеться в Декларації принципів толерантності, прийнятою Генеральною Конференцією ІОНГСКО в 1995 році.

Розуміння толерантності не однакове в різних культурах, тому що зале­жить від історичного досвіду народів. Англійці розуміють толерантність як готовність і здатність без протесту сприймати особистість, французи — як певну свободу іншого, його думок, поведінки, політичних та релігійних поглядів. Китайською мовою бути толерантним означає проявляти вели­кодушність стосовно інших. В арабському світі толерантність — прощен­ня, терпимість, співчуття до іншого, а в персидському — ще й готовність до примирення.

Зараз толерантність розуміють як повагу і визнання рівності, відмову від домінування та насилля, визнання за іншими права на власні думки та погляди. Отже, толерантність передусім має на меті приймати інших таки­ми, якими вони є, і взаємодіяти з ними на основі згоди.


💖💖💖💖💖











💖💖💖


Під час Заняття "Що росте на городі" мислення та мовлення розвивайте та назви рослин запам'ятайте 




💖💖💖


В Інтерактивну гру  "Що в саду, що на городі?" пограйте та продукти харчування попідбирайте






💖💖💖


Пазли "Що росте під землею?"вправно ви складайте та користь продуктів називайте




💖💖💖


ПРО КОРИСТЬ ОВОЧІВ ДЛЯ ДІТЕЙ

Усім відомо про користь овочів, але не усім відомо чим саме вони корисні.

Ми підготували для вас опис ТОП-6 корисних для дітей овочів:

Капуста білокачанна
Дуже багата різними вітамінами, особливо С і U, а також мікроелементами, антиоксидантами і клітковиною.

Морква
З легкістю прикрасить будь-яку страву, а також забезпечить дитячий організм важливим і вкрай необхідним вітаміном А. Крім того, цей овоч чудово зміцнює зубки малюків, допомагає травленню і сприяє швидкій регенерації тканин.

Томати
Корисні, перш за все, високим вмістом лікопіну – потужного антиоксиданту. Також помідори відмінно регулюють діяльність нервової та серцево-судинної систем, мають антибактеріальні та протизапальні властивості.

Цибуля і часник
Стимулюють виділення шлункового соку, а це в свою чергу сприяє кращому перетравленню їжі і її засвоєнню. На відміну від звичайної ріпчастої, цибуля зелена містить хлорофіл, необхідний для кровотворення.

Буряк
Містить багато йоду, фосфору, міді, вітамінів С і В9, завдяки чому допомагає захиститися від захворювань серця, підняти рівень гемоглобіну, запобігти розвитку анемії або лейкемії. Цей овоч чудово стимулює мозок і виводить токсини.

Болгарський перець
Містить у собі багато калію, вітаміну С, А, Р, РР і вітамінів групи В. Регулярне його вживання значно зміцнює судини і серце, нормалізує діяльність нервової системи та стимулює роботу мозку.
А який у вашого малюка улюблений овоч зі списку?

Звичайно, не варто забувати і про інші овочі: картоплю, редис, кабачки, огірки, баклажани. У дитячому раціоні має різноманіття!
Не забувайте, що привчаючи дитину до здорового раціону харчування змалечку, ви прищеплюєте їй здорові звички на все життя!






💖💖💖













Музична розвага "Мандрівка з Осінню"


💖💖💖


Консультація для батьків "Плекаємо толерантність або Як грати з "Мужньою іграшкою"


💖💖💖



Вдалого всім дня!








Немає коментарів:

Дописати коментар

30.08.24 🏋️ Спортивний інвентар 🏋️

Девіз дня!   Здоров'я - це сила! Здоров'я - це клас! Хай буде здоров'я у вас і у нас! 🔵🔵🔵 Та щоб здоровими зростати можна дея...